Szolgáltatásaink

A Kujáni Szaktanácsadó és Termelő Kft. szolgáltatásai

A Kujáni Szaktanácsadó és Termelő Kft-t 2003-ban alapítottuk abból a célból, hogy a mezőgazdasági termelőknek segítséget nyújthassunk a napjainkra oly változékonnyá váló és egyre inkább határok közé szorított termelésben. A mezőgazdaságot ma már nem lehet csak hobbi szinten művelni, komoly munkával, szaktudással és fejlesztésekkel lehet csak a piacon maradni. A versenyképes termelőnek be kell tartani az Európai Unió által előírt szabályokat, igyekeznie kell eligazodni a Nemzeti Vidékfejlesztési Programokban.

Többek között szükséges figyelemmel kísérni az agrár-környezetgazdálkodási pályázatokat mely jelentős támogatást nyújt a termelők részére. A támogatás viszont feltételezi és elvárja , hogy a termelő az előírásoknak megfelelő minőségi áruval jelenjen meg a piacon.

Aki termel az nem ér rá minden rendeletet áttanulmányozni és minden feltételnek megfelelő képesítést beszerezni.
Látván a termelők problémáit, alapítottuk vállalkozásunkat.
Szaktudásunkkal és több éves tapasztalatunkkal a szakmában igyekszünk minél teljesebb szolgáltatást nyújtani ügyfeleinknek az eredményesség érdekében. Fő profilunk a növényvédelem, és a tápanyag-gazdálkodás, mely ma már megköveteli a napra kész szaktudást.
- növényvédelmi előrejelzés
- teljes körű növényvédelmi technológiák kidolgozása zöldség-, gyümölcs-, szántóföldi, dísznövény kultúrákban
- talajerő- gazdálkodási és tápanyag-utánpótlási terv készítése
- a helyes gazdálkodási gyakorlat alapján vetésforgó összeállítása
- a helyes gazdálkodási gyakorlat alapján gazdálkodási napló kitöltése
- csoportos szaktanácsadás (esti, délutáni előadások) – Az elvárások ismertetés
- OKJ-s mezőgazdasági tanfolyamok szervezése és lebonyolítása előadások tartása akkreditál

Intézmények az Agrárkamara és a Növényvédelmi Kamara közreműködésével.

2004-ben vásároltunk 5 db METOS® típusú automata agrometeorológiai állomást, melyeket a szőlős, almás vidéken: Szabadszállás, Izsák, Jakabszállás, Tabdi Kecskemét térségében helyeztünk el. A készülékek csapadék, hőmérséklet, páratartalom, levélnedvesség mérése és napsütéses órák számáról gyűjt adatokat. A szoftver segítségével 3-4 nappal korábban már tudunk a fertőzésveszélyről, ami lehetővé teszi az optimális időben történő védekezést.

Emellett szex-feromon- és szín, varsás és egyéb csapdákkal is rendelkezünk, melyekkel pontosan megfigyelhető a kártevők rajzásának ideje és intenzitása. A kapott adatok alapján felhívásokat készítünk a védekezés optimális idejére. 
Ebben az évben kezdtük meg a növényvédelmi szolgáltatásunkat is. A Szakmai indokoltságnak megfelelően a termelők sms-t vagy e-mailt kapnak az aktuális fertőzés- és kártevőveszélyről,és a védekezés szükségességéről. Valamint személyre szabottan a támogatott programban való részvételek megfelelően ajánlást kapnak a felhasználható növényvédő szerekről.

A partner szövetkezetek és az e-mailt fogadó gazdák hosszabban kifejtve értesülhetnek az adott infekciós helyzetről és a fenológiának, aktuális időjárási feltételeknek megfelelő tápanyag utánpótlásról.
A műszereink segítségével bármely növénybetegségekre előrejelzési felhívást tudunk készíteni szinte az egész Duna-Tisza közére.

Foglalkozunk személyre szabott egyéni tanácsadással is, igénynek megfelelően helyszíni szemlével, eseti tanácsadással.

Készítünk növényvédelmi és tápanyag-utánpótlási terveket, talajvizsgálatok kiértékelését. 

Vállalunk a minőségbiztosításhoz szükséges szakmai felkészítést és felügyeletet.